Янис Антетокумпо излезе на първа позиция в класацията на Милуоки Бъкс за най-много овладени борби. Това стана при победата на „елените“ със 128:119 точки над гостуващия Хюстън Рокетс в мач от редовния сезон на НБА.

Гръцкият национал приключи срещата с 26 точки и 17 борби, като вече има 7165 борби на сметката си - с четири повече от тези, които хвана Карийм Абдул-Джабар като играч на Милуоки. По този начин Антетокумпо вече е лидер в клубната история по точки, борби и асистенции, като подобно постижение имат още само ЛеБрон Джеймс за Кливланд Кавалиърс, Майкъл Джордан за Чикаго Булс и Кевин Гарнет за Минесота Тимбъруулвс.

Въпреки силната си игра, Антетокумпо не бе най-резултатният баскетболист на Бъкс в срещата. С 39 точки завърши съотборникът му Деймиън Лилард, а Крис Мидълтън отбеляза 20 точки.

Снимки: БТА / BTA
22 снимки

За Хюстън седем баскетболисти завършиха с двуцифрен актив, като с 22 приключи Фред ВанВлийт, а Алперен Шенгюн остана с 20.

В класирането Милуоки е втори в Източната конференция с актив от 19 победи и седем поражения, докато Хюстън е девети на ЗАпад с баланс от 13 успеха и десет загуби.