Звездата на Милуоки Бъкс Янис Адетокунбо си спомни за времето, в което е бил определян като „кльощавото момче от Гърция“.

Той коментира поредни рекорд, който записа с екипа на Бъкс в Националната баскетболна асоциация (НБА). Гръцкият национал излезе на първа позиция в историята на Милуоки за най-много овладени борби, изпреварвайки легендарния Карийм Абдул-Джабар.

29-годишният Адетокунбо в момента води в клубните класации по реализирани точки, асистенции и овладени борби.

„Да се надяваме, че ще последват още постижения, ако продължа да работя здраво“, каза баскетболистът в последното издание на NBA Sundays.

„Благословен съм да бъда лидер за всички времена по спечелени борби. Но трябва да продължа да вървя напред“, добави Янис Адетокунбо.

Избран от Милуоки Бъкс в драфта на НБА през 2013 година, първоначалните прогнози относно кариерата му бяха доста скромни.

„Не мисля, че някой е предполагал, че кльощавото момче от Гърция, което беше избрано и трябваше да играе в Лигата за развитие, ще бъде в състояние да счупи рекорда на Карийм Абдул-Джабар“, върна се назад във времето гръцкият национал.

Адетокунбо записва средно 31.4 точки, 11 борби, 5 асистенции, 1.4 откраднати топки и 1.2 чадъра за 25 мача от началото на сезона./БТА