Хюстън взе важния четвърти мач в серията срещу Оклахома и е само на един успех от класиране в следващата фаза на плейофите. Срещата завърши при резултат 113:109 за Рокетс, с което поведоха с 3:1 победи.

Срещата започна с агресивна защита и интензивно нападение на Оклахома, което им донесе аванс от 11 точки през първата четвърт, стопена до 4 в нейния край.

Хюстън свали пасива си до точка в началото на втората четвърт, но гръмотевични шест точки в рамките на 30 секунди за Оклахома отново ги отдалечи от "ракетите".

Многото отбелязани наказателни удари задържаха Хюстън на 4 пункта от Тъндър на полувремето. За сметка на ниските проценти в стрелбата за две и три точки, Рокетс бяха почти безгрешни от наказателната линия - 14 успешни от 17 опита. С борба 0.2 секунди преди почивката Уестбрук записа пореден трипъл-дабъл.

Оклахома с лека ръка профука нов двуцифрен аванс. Преднината им в средата на третата четвърт достигна до 14 точки, но минути след това Хюстън имаха възможност да поведат.Частта завърши с изстрел на Лу Уилямс след пас на Хардън, но той беше след финалната сирена и двата отбора се оттеглиха при 77:73 за Тъндър преди решителните 12 минути.

Серията от над 35 минути без водачество за Хюстън бе прекъсната от Лу Уилямс, който проби защитата на Оклахома, отбеляза и бе фаулиран.

Рокетс предприе интересна тактика - започнаха да фаулират най-слабия играч от наказателната линия на Тъндър Андре Робърсън,а треньорът на Тъндър закъсня със смяната му. След 8 изпълнени наказателни той успя да отбележи само 2, а "ракетите" се откъснаха с 5 точки.

11.6 секунди преди края Нене успя да отбележи и бе фаулиран - 111:107. Оклахома не съумяха да се върнат в резултата и Рокетс спечели важния четвърти сблъсък и имат шанса да затворят серията вкъщи в мач №5, който ще се играе сряда сутринта.

Най-полезен за "ракетите" бе Нене, който завърши с 28 точки и 10 борби. Лу Уилямс и Eрик Гордън завършиха срещата с по 18 точки, а Хардън бе близо до трипъл-дабъл - 16 точки, 7 борби и 8 асистенции.

С трипъл-дабъл завърши Уестбрук - 35 точки, 14 борби и 14 асистенции, а Стивън Адамс се отчете с 18 точки за "гръмотевиците".