Отборът на Хюстън Рокетс опитва да се отърве от гарда Кевин Портър-младши, съобщи журналистът Шамс Чарания от The Athletic.

23-годишният Портър, който през миналия сезон записа рекордните в кариерата си 19,2 точки средно на мач, бе арестуван в понеделник от полицията в Ню Йорк заради нападение над приятелката си Кайсри Рей Гондрезик. 26-годишната баскетболистка бе приета в болница, след като е била пребита от Портър-младши.

Според Чарания ръководството на "ракетите" е готово да даде не само проблемния играч, но и всякаква друга възможна компенсация на всеки от останалите 29 отбора в НБА, който е готов да вземе играча.

Въпреки крехката си възрасти и безспорния си баскетболен талант, Кевин Портър-младши далеч не за пръв път има проблеми извън игрищите. Още като колежанин той бе наказан за два мача от университета на Южна Калифорния заради "проблемно поведение". През 2020 година, вече като играч в НБА за тима на Кливланд Кавалиърс, баскетболистът предизвика катастрофа без жертви, но в колата му бе открито огнестрелно оръжие и марихуана. Година по-късно той бе наказан закратко от Хюстън заради скандал с тогавашния треньор на тима Стивън Сайлас.

Кевин Портър-младши има договор с Хюстън до лятото на 2027 година, а годишната му заплата е 15,9 милиона долара.

 

БТА / Автор: Георги Крумов