Отборът на Хюстън Рокетс от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада няма да използва правото си да удължи договора на старши треньора Стивън Сайлас и той ще напусне поста си след три сезона начело на тима, съобщи ESPN.

Очаква се раздялата между двете страни да бъде финализирана по-късно днес, когато генералният мениджър Рафаел Стоун ще проведе среща с наставника.

Според ESPN ръководството на Хюстън вече е набелязало и конкретни заместници на Сайлас. Сред тях са бившият старши треньор на Бостън Селтикс Име Удока, бившият старши треньор на Бруклин Нетс и настоящ помощтник-треньор в Голдън Стейт Уориърс Кени Аткинсън, както и бившият старши треньор на Лос Анджелис Лейкърс Франк Вогел, който изведе "езерняците" до последната им засега титла през 2020 година. Кандидат за поста би могъл да бъде и Ник Нърс, ако бъде уволнен от поста на старши треньор на Торонто Раптърс.

За три сезона под ръководството на 49-годишния Сайлас Хюстън постигна 59 победи в 236 мача. "Ракетите" завършиха сезон 2022/23 с 22 победи и 60 загуби и на 14-о място в Западната конференция на НБА./БТА