Хюстън Рокетс спечели мач №5 срещу Голдън Стейт Уориърс с 98:94 и по този начин се доближи само на победа от класиране за големия финал в НБА, правейки общия резултат 3:2 победи.

Още от началото на двубоя Хюстън започна мощно, възползвайки се максимално от липсата на Андре Игуодала, който отново бе заместен от Кевон Лууни. Стеф Къри близо 8 минути не успяваше да стигне до стрелба, а само добрата игра на Кевин Дюрант с 11 точки в първата четвърт, както и слабата стрелба на домакините от тройката, доведоха до аванс от само 6 точки за Рокетс след първата част - 23:17.

Във втората процентът на стрелбата и за двата отбора бе нисък като проблемите от тройката за Хюстън продължиха. В същото време в края на полувремето Къри и Клей Томпсън се разиграха и така се стигна до изравняване 45:45, след като Хюстън така и не реализира в последните 3:17 минути.

Крис Пол изигра слабо полувреме, но от началото на третата част намери своя ритъм и поведе Хюстън. Джеймс Хардън продължи с пропуските от далечно разстояние, а с шестте точки на Дюрант в края на четвъртината Голдън Стейт дори поведе - 72:71.

В заключителната част първите минути отново принадлежаха на Пол, но водачеството продължаваше да се променя постоянно. 1:40 минути преди края Дреймънд Грийн намали пасива на Уориърс на една точка. Ерик Гордън вкара от тройката, но Грийн направи същото, а Къри и Куук не вкараха. Така 10 секунди преди края резултатът бе 95:94 за Голдън Стейт. Куук не вкара от тройката, но пък Тревор Ариза добави за 2 и изведе Хюстън напред.

Гостите взеха прекъсване, но след него Грийн провали акцията на своя отбор, а Гордън реши всичко, реализирайки двете изпълнения от наказателната линия.

Джеймс Хардън завърши с рекордна негативна статистика - 0/11 от тройката, но все пак реализира 19 точки, Гордън пък бе най-резултатен с 24. За Голдън Стейт четирима реализираха над 10 - Дюрант с 29, Къри с 22, но само 2/8 от зоната за три точки, Томпсън с 23 и Грийн с 12.