Индиана Пейсърс постигна ценен успех в битката за място в плейофите на Националната баскетболна асоциация (НБА), след като надви Голдън Стейт Уориърс със 123:111 точки като гост в поредна среща от редовния сезон.

Над всички за победителите бяха Тайрийз Халибъртън и Паскал Сиакам. И двамата се отчетоха с дабъл-дабъл, като Халибъртън завърши с 26 точки и 11 асистенции, докато Сиакам вкара точка по-малко и овладя цели 16 борби. С дабъл-дабъл приключи и центърът Майлс Търнър - 14 пункта и 10 борби, като направи и 5 чадъра. 17 точки вкара Андрю Нембхард, а Джейлън Смит и Ти Джей Макконъл реализираха по 11 от пейката.

Снимки: БТА / BTA
31 снимки

За Уориърс най-резултатен бе Стеф Къри с 25 точки - той овладя и 11 борби. С дабъл-дабъл завърши и Брандин Поджемски - 13 точки и 10 борби, а Трейс Джаксън-Дейвис остана на пункт от дабъл-дабъл, след като приключи с 10 борби. Още четирима играчи на "воините" минаха границата от 10 точки - Клей Томпсън (17), Крис Пол (12), Джонатан Куминга и Дреймонд Грийн (по 11), но усилията им бяха недостатъчни за тима на Стив Кър.

Индиана окупира последното шесто място в Източната конференция, даващо право на директно участие в плейофите, с баланс 40-31. Голдън Стейт е десети на Запад с 36 победи и 33 загуби. Уориърс гостуват на Минесота Тимбъруулвс в следващия си мач, докато Пейсърс пътуват до Лос Анджелис за визита на Лейкърс.