Голдън Стейт Уориърс спечели мач №1 от полуфиналната серия на запад в НБА, надделявайки със 104:100 срещу Хюстън Рокетс в своята „Оракъл Арина”. Двата отбора затвърдиха очакванията, че ни предстои да гледаме здрава и оспорвана серия, но с феноменален кош минута преди края на мача Стеф Къри остави успеха в Оукланд. Въпреки това звездата на „воините” направи слаб за неговите стандарти мач, след като записа само 18 точки, а стрелбата му от далечно разстояние бе 3-10.

Крис Поул от Хюстън бе най-резултатният на паркета за тексасци, вкарвайки 17 точки, а звездата на отбора Джеймс Хардън се отличи с 16 пункта. Срещата в Оукланд наистина бе зрелищна през целия и ход, като непрестанно двата отбора държаха близък резултат, който предразполагаше за незнаен краен победител.

В последните секунди пък Хюстън можеше да приравни резултата, след като тексасци падаха с три, но серия от грешки за тима на Майк Ди’Антони попречиха срещата да влезе в продължения. След рикошета от стрелбата в края от зоната за "три" топката бе овладяна в края на полето от Крис Пол, който бе стъпил на линията и съдиите видяха това, отсъждайки топка за ГС Уориърс. Това отприщи гнева на гарда на гостите, който бе изгонен от паркета с техническо нарушение.

Следващият мач между двата отбора отново е в „Оракъл Арина” на 1-и май от 05,30 часа българско време.