Звездата на Милуоки Бъкс Янис Адетокунбо, който отбеляза рекордните 64 точки при победата над Индиана, се забърка в скандал след мача от Националната баскетболна асоциация.

Гръцкият национал участва в спречкване в зоната на съблекалнята на гостите от Индиана, докато търсеше топката от двубоя, спечелен със 140:126.

Според множество информации в медиите, Адетокунбо и няколко негови съотборници са търсели топката в тунела. След това Янис Адетокумбо се върна на корта и разгорещено размени реплики със звездата на Пейсърс Тайрийз Халибъртън преди по-късно да си тръгне.

"Доколкото разбрах просто е имало недоразумение след мача. По някаква причина той искаше да влезе в конфликт с мен. Аз просто стоях там. Победихме ги два пъти наскоро, така че те бяха мотивирани и спечелиха", обясни Халибъртън.

Попитан на пресконференцията дали е взел топката от мача, Янис Адетокунбо отговори: "Нямам идея. Наистина не знам. Имам топка, но не знам дали е от мача. На мен ми изглежда като чисто нова. Днес играх 35 минути, знам каква беше топката."/БТА