Центърът на Филаделфия 76ърс Джоел Ембийд претърпя успешна операция на менискуса на левия крак, съобщи ESPN.

Интервенцията се е състояла тази сутрин и сега 29-годишният баскетболист ще трябва да почива в продължение на четири седмици. Това означава, че в началото на март месец медицинският екип на тима ще има повече яснота относно състоянието на родения в Камерун център.

В щаба на Сиксърс обаче вярват, че Ембийд ще може да се завърне за плейофите, които стартират в средата на април месец или дори по-рано за края на редовния сезон.

Ембийд, който през миналата година спечели приза за "Най-полезен играч", бе категоричният фаворит за отличието и тази година. Предстоящото отсъствие ще го направи нелегитимен за наградата, за която се изисква участие в поне 65 мача, но показателите му остават впечатляващите.

Ембийд е лидер в НБА по отбелязани точки с 35,3 средно на мач. Той има още по 11,3 борби, 5,7 асистенции, 1,8 чадъра и 1,1 откраднати топки средно на мач.

През последните два сезона центърът водеше НБА по отбелязани точки средно на мача, съответно с 30,6 през сезон 2021/22 и 33,1 през сезон 2022/23.