Маями Хийт се класира за полуфиналите на Източната конференция в Националната баскетболна асоциация. Отборът, който завърши осми в редовния сезон, сътвори една от най-големите изненади в историята на най-силната лига в света, след като елиминира лидера Милуоки Бъкс с 4-1 победи. Това стана факт тази сутрин, когато момчетата на Ерик Сполстра спечелиха със 128:126 (36:33, 27:36, 23:33, 32:16, 10:8) след продължение в Уисконсин.
 
За пореден път герой за Хийт бе лидерът на тима Джими Бътлър, който завърши серията с 42 точки, 8 борби и 4 асистенции, като именно той прати мача в продължение с невероятен кош в последната секунда от редовното време. Така в последните си два мача срещу “елените” бившият играч на Чикаго Булс наниза общо 98 точки, след като в предния двубой записа 56 на сметката си.
 
Така на полуфиналите на Изток тимът на Хийт ще се изправи срещу Ню Йорк Никс, който по-рано тази нощ също се разправи с Кливланд Кавалиърс с 4-1 победи. Първият мач от серията ще се проведе в неделя от 20.00 часа българско време в “Медисън Скуеър Гардън”, като нюйоркчани ще разполагат с домакинското предимство.