Собственикът на Далас Маверикс Марк Къбан, звездата на тима Лука Дончич и центърът Дуайт Пауъл направиха съвместна фондация, в която дариха 500 000 долара в подкрепа на грижите на децата на здравните работници, които се борят с пандемията причинена от коронавируса.

Средствата ще бъдат разпределени за персонала, който се грижи от първа линия в медицинския център на Тексаския университет и болницата „Паркленд“.

„Не може да благодарим достатъчно на нашите здравни работници, че поставят благосъстоянието на пациентите пред собственото си“, споделя Къбан.

„Бладоарен съм на Лука и Дуайт, с които си партнираме, за да подкрепим здравните работници, които правят всичко възможно, за да поддържат общността ни здрава“, каза още той.

„Благодаря на нашите здравни работници, Те жертват толкова много, за да се грижат за другите. За мен е чест да помогна“, добави от своя страна Дончич.

В НБА вече има 10 потвърдени случая на положителни тестове за COVID-19. Но до момента само петима играчи са известни: Руди Гоберт и Доновън Мичъл от Юта, Кевин Дюрант от Бруклин, Крисчън Ууд от Детройт и Маркъс Смарт от Бостън.

Все още не са известни тримата баскетболисти от Бруклин Нетс и двамата от ЛА Лейкърс, които също са с положителни проби.