Звездата на баскетболния Голдън Стейт Крис Пол ще бъде извън игра поне три седмици извън игра, след като в понеделник е претърпял операция на лявата ръка заради фрактура, обявиха от клуба му. 38-годишният Крис Пол се контузи в третата част на мача срещу Детройт миналия петък, завършил с успех за воините със 113:109.

Операцията имаше за цел да възстанови втората метакарпална кост на лявата ръка, къзето беше счупването. След като операцията е минала успешно, лекарите са му дали срок за възстановяване от три седмици. Поради отсъствието на Пол очакванията са по-сериозна роля да има новобранецът Брандън Подзиемски, който досега има показатели от 8.9 точки средно на мач, както и 7.2 асистенции в 32 изиграни срещи досега.

За Пол това не е нещо ново, особено имайки предвид травмите на ръцете. Според телевизия ESPN, той е имал пет травми на лявата ръка и шест на дясната, които са го вадили от терена за определен период от време. Най-тежко той прие пропускането на Финалите през 2021-а година, когато счупи костица на лявата си китка.

12-кратният участник в Мача на звездите на НБА е в Лигата от 2005-а година, когато заигра за Ню Орлиънс. През всичките 19 години в Лигата той е носил екипите на Пеликанс, Лос Анджелис Клипърс, Хюстън, Оклахома Сити, Финикс и сега на Голдън Стейт./ БТА