Отборът на Голдън Стейт Уориърс победи Хюстън Рокетс като гост със 125:108 като гост в мач от редовния сезон в НБА, игран в тексаския град.

Момчетата на Стивън Кър демонстрираха много силна игра, като поведоха в средата на първата част и не изпуснаха водачеството до края. Освен традиционната мощ в атака, те показаха и стабилна защита, като успяха да ограничат Рокетс до едва 20 процента успеваемост при стрелбата от тройката – 7 успешни от 35 опита.

Най-резултатен за победителите бе Кевин Дюрант с 32 точки и 7 асистенции, а Стеф Къри добави 24 точки и 7 асистенции. Всички титуляри на Уориърс отбелязаха поне 10 точки. За Хюстън над всички отново бе Джеймс Хардън, който завърши мача със 17 точки, 7 борби и 11 асистенции, но допусна и 7 грешки. След 6-ия си пореден успех Голдън Стейт води убедително на Запад, докато Хюстън заема 3-та позиция в същата дивизия.

Тимът на Атланта Хоукс победи гостуващия Чикаго Булс със 102:93, но Биковете бяха близо до знаменит обрат. Те започнаха последната част с 30 точки изоставане, но успяха да го съкратят само до 5, минути и половина преди края. Това принуди домакините да върнат на паркета титулярната петица, за да спасят победата, и те се справиха, за да запишат 25-ти успех от началото на сезона (18 загуби). Чикаго има актив от 21 победи и 23 поражения. /БГНЕС