Голдън Стейт спечели и втория мач срещу Кливланд във финалите на НБА с 132:113.

От началото на елиминациите Уориърс нямат загубена среща и са с 14 поредни победи. Серията с Кливланд набъбна до 2:0 победи за Голдън Стейт, а следващите два мача са в залата на Кливланд, където Кавалиърс ще се опита да се върне във финала и да нанесе първо поражение на "воините".

Припомняме, че през изминалата година ЛеБрон Джеймс донесе първа титла на Кливланд именно срещу Голдън Стейт, като отново Уориърс поведе с 2:0 победи. Сега ситуацията е коренно различна - в състава на отбора от Оукланд се подвизава Кевин Дюрант, който показва феноменална игра. И днес бе най-резултатен за отбора си с 33 точки, но бе засенчен от Стеф Къри, който се отчете с трипъл-дабъл - 32 точки, 10 борби и 11 асистенции. С трипъл-дабъл завърши и ЛеБрон Джеймс, изравнявайки се с Меджик Джонсъп за най-много трипъл-дабъли във финалите - 8.

Кевин Лав добави 27 точки, а Кайри Ървинг бе под нивото си - едва 19 точки и 34% стрелба от игра.

На пейката се завърна Стив Кър. Треньорът на Голдън Стейт вече е възстановен от операцията, която претърпя на гърба в началото на май.

До почивката интригата се запази. Двата отбора се оттеглиха при 67:64 в полза на Голдън Стейт. Кливланд показаха добра защита, предизвикваха Уориърс да правят грешки, които стигнаха двуцифрен актив след първите 24 минути - цели 13, а в края на срещата заковаха грешките на 20.

Тотална доминация на Голдън Стейт след почивката и пълна катастрофа за защитата на Кливланд донесе втория успех на Уориърс, които бяха безпогрешни и от зоната за три точки. Те завършиха с 18 тройки и 41.9% зад арката.

Мач №3 от серията е в четвъртък сутринта българско време и срещата може да наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на GONG PLAY.