Шампионът в НБА Голдън Стейт Уориърс направи решителна крачка към класирането си за полуфиналите в плейофите на Западната конференция. "Воините" взеха четвъртия мач срещу Хюстън Рокетс със 121:94 и едва ли има как да бъдат спрени. 

В тази битка те биха рекорда за най-много тройки в един мач от плейофите, като нанизаха цели 21 такива. Клей Томпсън и Андре Дръмънд бяха непогрешими от тази зона и донесоха рекорда. 

И това се случи въпреки ужаса, който гостите от Оукланд изживяха. В самия край на втората четвърт голямата им звезда Стеф Къри получи контузия в коляното. Той го изкълчи и разтегна кръстни връзки, като не се знае кога ще може пак да играе. 

Иначе мачът беше изключително равностоен през първите две части. Гостите бяха по-добри в първите минути, като Клей Томпсън не се спираше да бележи важни точки. Така се стигна до 10 точки аванс в средата на първата четвърт при 27:17. 

Но тогава дойдоха моментите на Джеймс Хардън и Майкъл Бийзли, благодарение на които разликата беше стопена и дори изравнена. Андре Игуодала реализира тройка в края на частта, която изглеждаше, че ще донесе аванса на Голдън Стейт, но със сирената Джеймс Хардън изравни за 29:29. 

През втората четвърт развоят беше подобен, тъй като тимовете се бяха вкопчили в здрава битка. Хардън и Бийзли поддържаха интригата и носеха тима си в тези минути. "Ракетите" дори водеха малко преди сирената за край на първото полувреме, но Андре Игуодала със зрелищна забивка изравни четири секунди преди края на втората четвърт. 

Веднага след това обаче Къри се контузи и мнозина предричаха загуба на "Воините". Но не би. Те заиграха като истински колектив в третата четвърт и съсипаха съперника си. Клей Томпсън и Андре Дръмънд не спираха да бележат тройки в тези 12 минути, като тимът им реализира цели осем такива в тази част. 

В крайна сметка развоят в тази част предреши крайния изход на мача и в крайна сметка в четвъртата част мачът се доиграваше. Голдън Стейт не изпусна инициативата и логично се поздрави с успеха в мач номер четири от серията, а 150 секунди преди края реализира и рекорда по тройки. В тима обаче ще треперят за състоянието на Стеф Къри.