Отборът на Кливланд претърпя поражение от Голдън Стейт в четвъртия мач от финалния плейоф в Националната баскетболна асоциация с 97:108 (28:29, 27:21, 22:29, 20:29) точки.

По този начин резултатът стана 3:1 победи в полза на действащия шампион. Петият мач ще се проведе в нощта на 14 юни в Оукланд.

Най-резултатен в срещата беше Стеф Къри, който завърши с 38 точки.

Битката е повторение на спора за титлата през миналата година, когато Голдън Стейт спечели шампионата с 4:2 победи.

Тимът на Уориърс направи рекорд от 73 победи по време на редовния сезон в НБА, а сега може да стане седмият клуб в историята, спечелил титлата след пет мача в две поредни години.

Харисън Барнс добави още 14 точки за важния успех в полза на гостите, които са само на една победа от нова титла в Лигата.

Леброн Джеймс и неговите съотборници не успяха да се противопоставят на силната игра на Къри, Томпсън и компания, които контролираха развоя на полето през целия мач. Джеймс се отличи с 25 точки и 13 борби, но те не бяха достатъчни за постигането на втора победа във финалния плейоф. Кайри Ървинг беше най-резултатен за Кавалиърс с 34 точки.

Кливланд нямаше поражение у дома в директните елиминации преди серията с Голдън Стейт, като този път на отбора не помогна и подкрепата на близо 20 хиляди запалянковци.