Отборът на Голдън Стейт Уориърс победи драматично у дома с 117:116 точки тима на Сакраменто Кингс в поредна среща от редовния сезон на Националната баскетболна асоциация.

Това бе втори последователен успех в лигата за шампиони след триумфа над Портланд. Домакините пак бяха без Стеф Къри, който се очаква да поднови тренировки с отбора през следващата седмица, след като получи травма на слабините в мача с Милуоки Бъкс в началото на месеца.

Двубоят бе изключително оспорван до последните секунди на редовното време, като победният кош за ,,воините“ бе реализиран от Клей Томпсън пет секунди преди финалната сирена. В първата четвърт Сакраменто загатна, че Уориърс ще трябва да поработят за крайния успех, като спечелиха равностойната откриваща част с точка разлика – 29:28. Във втората домакините така и не съумяха да вземат аванс в резултата, като ,,кралете“ се оттеглиха на голямата почивка с преднина от четири точки – 64:60.

Голдън Стейт обаче изигра традиционната си за последните сезони силна трета част и пое водачеството с точка пред съперника. Голямата драма обаче тепърва предстоеше. Пропуск на Томпсън позволи на Де‘Арън Фокс да отбележи два наказателни удара 26 секунди преди края и да изведе Сакраменто напред с една, но Клей имаше последната дума в мача и с добавка донесе ценния успех на възпитаниците на Стив Кър.

За победителите най-резултатен бе Кевин Дюрант, който вкара рекордните за него през сезона 44 точки, като прибави към тях 13 борби и 7 асистенции. Томпсън пък завърши с 31. За гостуващия състав Бъди Хийлд отбеляза 28 точки, а Марвин Багли III добави дабъл-дабъл – 20 точки и 17 борби, но те не се оказаха достатъчни за ,,кралете“.

По този начин Уориърс са вече с баланс 14-7, докато Кингс също остават с положителни показатели въпреки поражението – 10-9. В следващите си двубои Голдън Стейт приемат у дома Орландо Меджик, а Сакраменто домакинстват на Юта Джаз.

Ето и останалите резултати от вечерта:

Кливланд Кавалиърс – Хюстън Рокетс 117:108

Вашингтон Уизардс – Ню Орлиънс Пеликанс 124:114

Минесота Тимбъруулвс – Чикаго Булс 111:96

Оклахома Сити Тъндър – Денвър Нъгетс 98:105

Далас Маверикс – Бостън Селтикс 113:104

Милуоки Бъкс – Сан Антонио Спърс 135:129. /БГНЕС