Тежкото крило на Голдън Стейт Уориърс Дреймънд Грийн ще бъде глобен, но няма да бъде наказван, съобщиха от клуба.

На 5 октомври Грийн заби юмрук в лицето на съотборника си Джордан Пул по време на тренировка, като след тежкия удар гардът на "войните" падна на земята и трябваше да бъде изправен на крака отново от съотборниците си. Видеото от инцидента пък стана хит в социалните мрежи и доведе до призиви за наказание на 32-годишния Грийн.

Крилото вече се извини публично за реакцията си срещу Пул и се очаква да се присъедини към съотборниците си в най-скоро време. Той почти сигурно ще бъде в групата за мача с Денвър Нъгетс в петък, част от предсезонната подготовка на тима

"Това е най-голямата криза, пред която се изправяме, откакто аз съм треньор тук", каза наставникът на Уориърс Стийв Кър след успеха със 131:98 над Портланд Трейл Блейзърс в контрола. 

"Случилото се е нещо много сериозно. Никой не е перфектен, но трябва да се уповаваме на опита, който натрупахме заедно през последните девет години. Вярвам, че да не накажем Грийн в момента е най-доброто решение. Всички в отбора имаме да свършим много работа - играчи, треньори, (генералният мениджър) Боб Майърс, фронт офисът, но всички сме обединени от идеята да свършим това заедно и да направим предстоящия сезон наистина успешен", каза още Кър.

Голдън Стейт игра шест финала в НБА в последните осем сезона, като спечели четири от тях, включително и последния срещу Бостън Селтикс това лято. През цялото това време Грийн бе гръбнакът на този отбор заедно със Стеф Къри, Клей Томпсън и ветерана Андре Игуодала.