Гардът на Минесота - Антъни Едуардс,  бе обвинен в нападение след поражението от Денвър, което изхвърли отбора му от плейофите в НБА. Минесота загуби серията с 1-4 победи.
 
В края на мача Едуардс пропусна да изравни резултата след стрелба за три точки и на бегом се отправи към съблекалнята. По пътя обаче той взе сгъваем стол в зоната за публиката, размаха го и го хвърли на земята. Според полицията в Денвър, две служителки в залата твърдят, че са ударени със стола и са получили наранявания. Те са завели дела срещу 21-годишния Едуардс, а според щатския закон на Колорадо това престъпление се наказва с до година и половина затвор, ако Едуардс не постигне споразумение за признаване на вината.
 
От лагера на Минесота обявиха, че разследват случилото се. „Наясно сме с предполагаемия инцидент, свързан с Едуардс след петия мач от серията с Денвър и сме в процес на събиране на повече информация“, коментираха от клуба.
 
Баскетболистът записа средно 24.6 точки, 5.8 борби и 4.4 асистенции за 79 мача в редовния сезон на НБА. Той игра във всички пет мача от серията срещу Денвър и постигна средно 31.6 точки, 5.2 асистенции и 5.0 борби.