Вероятността гардът на Чикаго Булс Лонзо Бол да претърпи трета поредна операция на дясното коляно става все по-голяма, твърди ESPN, позовавайки се на източник, близък до играча.

Нова хирургическа интервенция ще забави връщането в игра на баскетболиста с още поне шест месеца и ще го отдалечи на близо две години от последния му мач в НБА. Бол не се е появявал в игра от 14 януари 2022 година заради уникална по своя характер травма в дясното коляно, каквато досега ортопедите в САЩ не са виждали. До момента той претърпя две операции, но те не му помогнаха да се справи с болката в проблемната става.

Според източника на ESPN 25-годишният Бол върви спокойно, но изпитва сериозни болки, когато трябва да бяга, скача или да сменя посоката на движение. 

Бившият играч на Лос Анджелис Лейкърс и Ню Орлиънс Пеликанс подписа договор с Чикаго през лятото на 2021 година. Контрактът е за четири години на обща стойност 80 милиона долара. Преди контузията си Бол имаше показатели от 13 точки, 5,1 асистенции и 5,4 борби средно мача с екипа на "биковете".

Автор: Георги Крумов/БТА