Отборът на Финикс Сънс ще може да разчита на услугите на един от най-добрите реализатори в НБА от следващия сезон - Брадли Бийл. "Слънцата" се сдобиха с трикратния участник в "Мача на звездите" посредством трансфер от Вашингтон, като в обратна посока тимът от Аризона изпраща Крис Пол, Лендри Шамет, няколко избора от втория кръг на Драфта и още няколко разменени избора, като техният брой ще стане ясен скоро. Звездният трансфер бе обявен от авторитетния репорер Шамс Чарания. 

Така Финикс допълва Бийл към суперзвездното си дуо в лицето на Кевин Дюрант и Девин Букър, като тримата ще се опитат да донесат шампионската титла на тима още през следващия сезон. 

Интересното обаче е, че в момента Сънс имат само четирима състезатели с гарантирани договори за следващата година - горепосочените трима плюс центъра Диандре Ейтън, чието бъдеще все още не е ясно, тъй като има сериозен шанс и той да е сред напускащите. Общо четиримата трябва да получат $161.5 милиона от заплати през следващия сезон, което не оставя особено голяма финансова гъвкавост на ръководството на Финикс за попълване на останалата част от състава. 

Вашингтон пък може би няма да се възползва от привличането на Крис Пол, тъй като отборът се насочва към преизграждане и ветеранът няма да има особен интерес да играе за отбор без краткосрочни високи амбиции. Вероятно е да 38-годишният плеймейкър да се озове на свободния пазар и да търси подпис с конкурент за титлата.