Джоел Ембийд вкара 26 точки и взе 9 борби, а Филаделфия отложи кандидатурата на Стеф Къри да подобри рекорда на Рей Алън по точни изпълнения от тройката. Домакините от Филаделфия победиха Голдън Стейт със 10:93 и свалиха Уориърс от върха в Западната конференция, нанасяйки им 5-а загуба от началото на сезона. Филаделфия затвърди 2-ото си място в Атлантическата дивизия с 15-ата си победа от началото на първенството.

Gulliver/GettyImages
61 снимки

Стеф Къри завърши мача с 18 точки, като вкара едва три тройки от 14 опита извън дъгата на полето, доближавайки се на 6 от рекорда на Алън. Следващият му опит ще бъде в понеделник вечерта, когато Голдън Стейт гостува на Индиана във втората от петте поредни срещи извън дома.

Той се нуждаеше от девет тройки днес, за да изравни рекорда на Алън, който е 2973 точни изпълнения от зоната за три точки- постижение само в редовния сезон за периода 1996-2014.

Къри имаше днес една блокирана стрелба, един еърбол, както и една пресечена. Също така успя да вкара и 6 пъти от 20 изстрела от стандартна дистанция, а тимът му за втори път през този сезон не успя да премине границата от 100 отбелязани точки.

Тобайъс Харис добави 16, а Макси Тайриси остана с 14 за успеха на домакините от Филаделфия. Джордан Пуул беше най-резултатен за Голдън Стейт с 23.

Лос Анджелис Клипърс преодоля Орландо със 106:104, като регистрира трета поредна победа. Реджи Джаксън вкара 2.2 секунди преди края, отскачайки назад, след като мачът беше прекъснат с таймаут при 104 равни. Изравняването дойде с тройка на Коул Антъни 23.6 секунди преди края. Орландо можеха да обърнат мача, но опит за тройка със сирената на Терънс Рос не намери коша.

Люк Кенард вкара рекордните за себе си този сезон 23 точки, както и 7 тройки в това число- Теранс Ман добави 16. Клипърс не използваха Пол Джордж, който е извън терена във втори пореден мач заради контузия в лакътя.

Кливланд се справи у дома със Сакраменто Кингс с 15 точки и 15 борби на новобранецът Ивън Моубли. Айзък Окоро наниза 20 точки, а Джарет алън остана с 19 и 11 борби за Кливланд.

Юта преби Вашингтон със 123:98 и уверено води в Северозападната дивизия с 19 победи и 7 поражения. Донован Мичъл вкара 28, а Руди Гоберт се отчете с 20 точки и 11 борби. Това беше и седма поредна победа на Юта над този съперник. Брадли Бийл отвърна с 21 пункта за домакините от американската столица.

Маями Хийт победи Чикаго със 118:92 у дома. Биковете, които бяха с доста окъсяла резервна скамейка, поделят 1-ото място в в Централната дивизия с Милуоки. Дънкан Робинсън записа рекордния 174-и пореден мач за Маями, вкарвайки днес 26 точки. Диуеъйн Дедмън прибави 20 и 12 рибаунда.