Ник Нърс е новият старши треньор на Филаделфия 76ърс, обяви ESPN.

55-годишният специалист бе сред кандидатите за треньорския пост в още няколко отбора в Националната баскетболна асоциация - Милуоки Бъкс, Финикс Сънс и потенциално Бостън Селтикс, но според журналиста Ейдриън Войнаровски той е избрал Филаделфия заради възможността да работи заедно с носителя на наградата за "Най-полезен играч" Джоел Ембийд.

Нърс прекара последните пет сезона като старши треньор на Торонто Раптърс. В тях канадският тима записа 227 победи и 163 загуби в редовния сезон, като през 2019 година Торонто спечели титлата. Година по-късно Нърс бе определен и за "Треньор на годината". В треньорската си визитка специалистът има две титли в Лигата за развитие към НБА през 2011 и 2013 година, както и две титли в Британската баскетболна лига през 1996 и 2000 година.

Във Филаделфия Никс Нърс заменя Док Ривърс, който бе уволнен след отпадането на тима на полуфиналите в Източната конференция. Ривърс прекара три сезона начело на Филаделфия, като във всеки от тях тимът беше спиран във втория кръг на плейофите./ БТА