Отборът от Националната баскетболна асоциация Филаделфия 76-ърс уволни треньора си Брет Браун след седем сезона начело на тима.

Решението на управата идва ден след отпадането им от Бостън Селтикс в плейофите в Източната конференция. Серията беше решена в четири мача, а Браун може да бъде доволен от факта, че играчите му стигаха до втората фаза в последните три сезона.

"Изпитвам огромно уважение към Брет както като личност, така и в професионално отношение. И оценявам усилията, които той положи за клуба и за града, се казва в изявление на генералния мениджър на 76-ърс Елтън Бранд.

"За съжаление, през този сезон изостанахме от целите, които си бяхме поставили в началото на годината. И аз вярвам, че това решение е най-доброто, за да тръгнем в нова посока. Предстоящата предсезонна подготовка ще бъде важен период за нас, надявам се да се върнем на по-високо ниво и да преследваме по-високи класирания в НБА", каза още Елтън Бранд.

Самият той е провел разговори с някои от водещите играчи, след като се оказа, че треньорът е бил критикуван в съблекалнята от лидерите Жоел Ембийд, Ал Харфорд и Джош Ричардсън, пише вестник Филаделфия Инкуайър.

Браун имаше договор за още две години, според който щеше да вземе още 10 милиона долара.

"През 2013-а година бях нает да водя един от традиционните отбори в историята на професионалния спорт в САЩ. Смятам, че през тези 7 години нашите играчи и хора от щаба се развиха и израстнаха. Изказвам багодарност на всичките 102-а играчи, които съм тренирал, обяви пък вече бившият наставник./БТА