Изключителен Стеф Къри отново бе над всички и с негова помощ Голдън Стейт Уориърс спечели дербито с Оклахома Сити Тъндър след продължение със 121:118.

"Воините" бяха с 1:12 победи спрямо загуби в последните си 12 гостувания в Оклахома, но феноменалните изяви на Къри им позволиха да стигнат до инфарктен успех - №53 за тях от началото на сезона и на практика още през февруари да си осигурят място в плейофите.

Резултати от НБА

През почти целия мач Голдън Стейт изоставаше в резултата, но все пак Къри и компания успяха да се доберат до продължение. По-малко от 30 секунди преди края резултатът бе 118:118, а топката бе в Оклахома. Ръсел Уестбруук не успя да вкара, а при оставащи само 6 секунди топката бе в Андре Игуодала. Голдън Стейт имаше таймаут, но Стив Кър не намери за необходимо да го използва. И явно бе прав, тъй като топката бе дадена на Къри, който с тройка малко след центъра донесе победата на своя отбор.

Победната тройка на Къри бе неговата 12-а в мача, с което той изравни рекорда си за най-много тройки в мач от НБА. Общо звездата на Голдън Стейт реализира 46 точки, а още през февруари вече подобри рекорда си за най-много тройки през сезона с 288 до момента.