Остават само няколко седмици до началото на преговорите между представителите на Александър Везенков и ръководството на Сакраменто Кингс относно потенциален трансфер на българина в НБА. Според журналиста Джейсън Андерсън от The Sacramento Bee първата оферта на “кралете” към най-полезния играч на Евролигата ще стартира в диапазона 3-4 милиона долара годишно.

Както е известно, в настоящата си договорка с Олимпиакос Везенков би получавал по 1.5 милиона евро, ако прецени да остане в клуба и през следващия сезон. Сумата би нараснала до 2 милиона евро през сезон 2024/25. 27-годишното крило обаче в момента е напълно концентриран около началото на предстоящите финали на гръцкото първенство. Съперник на Олимпиакос в битката за титлата е вечният враг Панатинайкос, като серията започва тази вечер от 21:15 часа в “Двореца на мира и приятелството” в Пирея.

През миналия сезон в Евролигата Везенков спечели наградата за MVP на сезона, а също така бе селектиран в Идеалната петица на турнира и се превърна в топреализатор на кампанията. Той можеше да бъде и шампион и най-полезен играч на Финалната четворка в най-силната клубна европейска надпревара, ако Серхио Юл не беше донесъл победа на Реал Мадрид със 79:78 над гръцкия колос на големия финал в Каунас.