Лидерът на Филаделфия 76-ърс Джоуел Ембийд се завърна в игра и бе с основна заслуга за успеха на своя тим над Маями Хийт с 99:79, след който Фили намали изоставането си в полуфиналната плейофна серия с Хийт на 1-2.

Gulliver/GettyImages
24 снимки

Ембийд, който е сочен за един от фаворитите за MVP на редовния сезон, пропусна първите два двубоя в серията, които бяха убедително спечели от Маями с 14 и 16 точки разлика. Центърът на Сиксърс бе под въпрос и за третия мач заради сътресение и фрактура на палеца, но за радост на феновете в "Уелс Фарго Сентър" той попадна в стартовата петица на домакините, макар и с маска на лицето. Ембийд не успя да покаже най-доброто от себе си, но се отчете с 18 точки и 11 борби и помогна за силната игра на Филаделфия в защита, която ограничи лидера на Изток до едва 79 точки, като в три от частите Хийт вкараха 17 или по-малко точки.

"Имаме добър шанс да спечелим титлата, просто трябва да останем здрави", сподели след успеха Ембийд, който призна, че до края на сезона ще трябва да предпазва палеца си, който ще се нуждае от операция. Най-резултатни за победителите бяха Тайрийз Макси и Дани Грийн с 21 точки, а Джеймс Хардън добави 17 точки, 8 борби и 6 асистенции. За Маями единствено Джими Бътлър (33 точки) и Тайлър Херо (14) минаха границата от 10 точки.

Мач номер 4 от серията е в неделя във Филаделфия.

В другия двубой от тази нощ Далас Маверикс победи Финикс Сънс със 103:94 у дома и намали изоставането си на 1-2. Лидерът на Маверикс Лука Дончич остана на една асистенция от трипъл-дабъл - 26 точки, 13 борби и 9 асистенции. Джейлън Брънсън се отчете с 28 точки, а Реджи Бълък добави 15. За Финикс нито един играч не успя да отбележи 20 точки, като Джей Краудър бе най-резултатен с 19.

Мач номер 4 от серията е в неделя в Далас.