Легендата на Филаделфия, Алън Айвърсън, сподели емоциите си след трагедията, в която загина великият Коби Брайънт. 41-годишната баскетболна легенда загина в катастрофа с хеликоптер, на който бе и 13-годишната му дъщеря, която също загуби своя живот. 

"Думите не могат да изразят как се чувствам днес", написа Айвърсън.

"Единствените две думи, които кънтят в главата ми са "опустошен" и "разбит". Не мога да разкарам това чувство, каквото и да се опитам да направя."

Айвърсън, който бе избран за №1 в НБА драфта през 1996 г.., си припомни великото си съперничеството с Брайънт, който същата година бе 13-и избор в драфта. 

GettyImages/Gulliver
71 снимки

"Имам спомен с него, за който не мога да спра да мисля. Беше първият ми престой в ЛА за мач срещу Лейкърс. Той дойде в хотела ми, взе ме и отидохме на вечеря. Преди да се разделим ме попита какво ще правя тази вечер. Отговорих му, че отивам в клуба, а той ми заяви, че отива във фитнеса. Такъв си беше той - истински ученик на играта, наречена баскетбол и играта на живота. Той се подготвяше безмилостно. Всички можем да се поучим от неговата психика, от начина, по който той живя живота си. Винаги ще има моето уважение като съперник, приятел и брат", призна Айвърсън. 

"Ще намерим сили да се справим с това заедно, защото това би искал Коби от нас", завърши Айвърсън.