Баскетболната легенда Майкъл Джордан изрази гнева си след смъртта на Джордж Флойд. 46-годишният тъмнокож мъж издъхна, след като бе притиснат с коляно от полицай в Минеаполис – случаят предизвика вълна от насилие в редица американски щати.

Джордан заяви, че скърби за семейството на починалия Флойд, както и други подобни расистки прояви.

„Дълбоко страдам, боли ме и съм ядосан. Виждам и усещам болката, гнева и разочарованието на всички. Заставам зад всички, които твърдят, че расизмът и насилието срещу цветнокожи хора не е изкоренен. Търпяхме достатъчно“, сподели собственикът на Шарлът Хорнетс в свое изявление.

Коментарите на шесткратния шампион в НБА идват след поредните нощи на протести на безредици по улиците на американски градове и щати. Джордан призова хората да покажат съпричастност и емпатия и никога да не обръщат гръб на подобни прояви на бруталност.

„Трябва да продължим с мирни прояви срещу несправедливостта. Нашият обединен глас трябва да постави под напрежение нашите лидери, за да променят те законите, или в противен случай ще трябва да използваме нашия вот, за да създадем систематична промяна. Всеки един от нас трябва да бъде част от решението, трябва да работим заедно, за да гарантираме справедливост за всички“, завърши „Въздушният“.