Гардът на Маями Хийт Джими Бътлър заяви, че центърът на Филаделфия 76ърс Джоел Ембийд трябва да спечели приза за "Най-полезен играч" през редовния сезон в Националната баскетболна асоциация.

Ембийд, който тази нощ вкара 52 точки за победата на Филаделфия със 103:101 над Бостън Селтикс, е водещият реализатор в лигата с 33,3 точки средно на мач. Ако задържи преднината си от половин точка пред втория Лука Дончич в оставащите три срещи до края на сезона, роденият в Камерун баскетболист ще спечели приза за най-резултатен играч за втора поредна година.

Според Бътлър обаче бившият му съотборник във Филаделфия заслужава и най-престижното индивидуално отличие - това за "Най-полезен играч". 

"Джоел е МВП тази година. Той трябваше да бъде и миналата година", каза Бътлър пред репортери след победата на Маями със 118:105 над Детройт Пистънс.

Преди ден подобно мнение изрази и плеймейкърът на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри.

През последните два сезона наградата за "Най-полезен играч" бе спечелена от центъра на Денвър Нъгетс Никола Йокич, като и в двата Ембийд бе първи подгласник на сърбина. Очакванията са този сезон отличието да бъде спечелено от един измежду Ембийд, Йокич и гръцкото крило на Милуоки Бъкс Янис Адетокунбо.

Автор: Георги Крумов/БТА