Лидерът на Хюстън Рокетс Джеймс Хардън преподписа с клуба за нови 4 години, като така ще остане в тексаския тим поне до 2020 година. Стойността на новия договор на гарда е 118 милиона долара.

През миналия сезон бившият играч на Оклахома постигна рекордни в кариерата си постижения за точки, борби и асистенции. Той завърши кампанията със средно 29 пункта, 6,1 борби и 7,5 асистенции, като единствено слабото му представяне в защита му попречи да бъде реален кандидат за приза за "Най-полезен играч". "Да остана в Хюстън беше много лесно решение за мен, защото тук се чувствам отлично.

Причината да подпиша за нови 4 години е да мога да се фокусирам изцяло върху представянето си тук, защото искам да постигна нещо голяма и да донеса радост на феновете, каквато не са изпитвали от дълго време", заяви Хардън след парафирането на новия си контракт. За последно тимът на Хюстън спечели титлата през сезон 1994/95, когато в редиците на тима бяха играчи като Хакийм Олайджуон, Клайд Дрекслър, Върнан Максийл, Кени Смит, Робърт Ори и Сам Касел. /БТА