Дреймънд Грийн няма да се възползва от опцията за продължаване на договора с Голдън Стейт Уориърс за следващия сезон в Националната баскетболна асоциация (НБА). Това съобщи за ESPN и The Athletic изпълнителният директор на мениджърската агенция на играча Klutch Sports Рич Пол. 

Така Грийн, който игра 11 години за Уориърс, се отказа от 27.6 милиона долара в търсене на по-добро възнаграждение или в Сан Франциско, или като свободен агент.

"Продължаваме преговорите с Голдън Стейт, но в същото време преглеждаме всички възможни опции", заяви Пол за ESPN.

Грийн е избиран четири пъти за "Мача на звездите", а през миналия сезон записа средно по 8.5 точки, 6.8 асистенции и 7.2 борби в 73 мача като титуляр. През кариерата си той е средно с по 8.7 точки, 7 борби, 5.6 асистенции и 1.4 отнемания в 758 двубоя. 

Грийн беше избран във втория рунд на драфта през 2012 и получи наградата за най-добър дефанзивен играч през 2016/2017. Заедно със Стеф Къри и Клей Томпсън той спечели титлите в НБА през 2015, 2017, 2018 и 2022. 

"Искаме Дреймънд обратно и ще повтарям това толкова, колкото е нужно. Стийв Кър (старши треньор) е на същото мнение. Дреймънд значи много за нашия отбор и той ни е нужен, за да играем на възможно най-високо ниво", каза новият генерален мениджър на отбора Майк Дънлийви в първата си пресконференция.

Уориърс е един от многото отбори в НБА, които очакват по-големи наказания след влизането в сила на новия колективен договор и специално промените в "такса лукс"./ БТА