Драматична загуба след продължение със 142:143 записа Сакраменто Кингс в гостуването на Милуоки Бъкс в мач от НБА. Александър Везенков вкара 4 точки за близо 6 минути в третата четвърт. Тройка на Деймиън Лилард със сирената донесе успеха на Милуоки в една от най-драматичните срещи през сезона. 

В средата на третата четвърт Везенков влезе в игра и веднага поднесе за 82:82. Българинът хвана и борба след пропуск на Янис от наказателната линия. Той продължи да е активен и изведе Сакраменто напред след хубава асистенция на Харисън Барнс. Последваха две неточни стрелби на Везенков за три точки и хубаво подаване към Алекс Лен, но той получи чадър от Брук Лопес. Българинът обаче се върна на пейката за старта на последната четвърт.
"Кралете" губеха с 12 точки в последната четвърт, но успяха да изравнят след поднасяне на ДеАрън Фокс малко преди сирената, а преди това Янис Антетокумпо пропусна един наказателен удар. В продължението калифорнийци вкараха първите 6 точки, домакините изравниха, но Сакраменто поведе със 141:137 и 18 секунди преди края всичко изглеждаше ясно. Малик Монк обаче пропусна два наказателни удара, след което веднага Брук Лопес вкара тройка. 
 
Последва един пропуск и за Фокс при стрелбата за 1 точка и при 5 секунди на часовника домакините получиха шанс. Лилард пренесе в предно поле, видя че времето изтича и от около 7 метра и половина се вдигна, за да порази целта и да добави още един забележителен момент в кариерата си. Това бе и 15-и пореден успех на Елените над тима от Запада. 

Лилард завърши с 29 точки и 8 асистенции, а Янис Адетокунбо се отчете с трипъл-дабъл (27 точки,10 борби и 10 асистенции). Малик Бийзли (23 точки) и Боби Портис (22 точки и 10 борби) също имаха сериозен принос за успеха на "елените".

За Сакраменто 32 точки наниза Ди'Аарън Фокс, Малик Монк добави 28, а Кевин Хъртър също беше на висота с 26. Сабонис остана с 21 точки, към които добави 13 борби и впечатляващите 15 асистенции. 
 
"Елените" са втори в Източната конференция с актив от 28 победи и 12 загуби. Сакраменто заема пета позиция в Западната конференция с баланс 23-16. Следващият мач на Везенков и компания е като гост на Финикс Сънс на 17 януари.