Далас спечели седмата си поредна победа и прекъсна серията на Хюстън Рокетс от 11 успеха в НБА. Звездата на Маверикс Лука Дончич отново бе с централна роля за успеха и отбеляза 47 точки, като добави 12 борби и 7 асистенции. Крайният резултат бе 125:107. Кайри Ървинг добави 24 точки и 7 асистенции. Още през първото полувреме Дончич вкара 32, като в тях имаше 6 тройки от 10 опита, а Далас отвори аванс от 21 точки.

"Днес Лука показа защо е един от най-добрите играчи в света. Той излезе и даде тон в нападение, вкарваше, четеше играта, а тази вечер видяхме и какво може в защита. От него зависи да си свърши работата и той я свърши на високо ниво тази вечер", каза треньорът на Далас Джейсън Кид.

Данте Екзъм вкара 13 точки, а Пи Джей Уошингтън - 12 точки и 6 борби за Маверикс. Далас стреля с 52% от игра, като вкара 24 от 47 тройки.

Далас се изравни с Ню Орлиънс на пето място в класирането на Западната конференция, като до края на сезона остават по осем мача за всеки отбор. Джабари Смит-младши вкара 28 точки, а Аарон Холидей добави 16, но Джейлън Грийн реализира само 12 точки и Хюстън намали шансовете си да стигне до място в плейофите. Ракетите изостанаха с два мача от десетия Голдън Стейт за последното място в плейофите на Запад.