Кевин Дюрант ще премине ядрено-магнитен резонанс на коляното на десния крак, след като получи контузия при победата на Бруклин Нетс със 102:101 срещу Маями Хийт в мач от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА). Той бе ударен неволно от Джими Бътлър и въпреки че първоначално остана в игра, най-полезният играч от 2014 напусна по време на таймаут 30 секунди по-късно.

"Контузията е в дясното коляно и той нямаше как да довърши мача. Утре ще разберем повече", заяви треньорът Жак Вон, цитиран от АП.

Дюрант лекуваше контузия в коляното на другия крак през миналия януари и пропусна почти един месец. От началото на редовния сезон той е средно с по 30 точки, 6.8 борби и 5.4 асистенции за Нетс, които са втори в Източната конференция на НБА.

"Той е оптимист, каквито сме всички останали в отбора. Този отбор никога не пада по гръб и най-силното му качество е това, че играчите си помагат един на друг. Готови сме за всичко, което съдбата ни е подготвила", каза неговият съотборник Кайри Ървинг.

 

БТА / Автор: Ивайло Георгиев