Кевин Дюрант вкара 32 точки, а Бруклин записа трета поредна победа през сезона в НБА, след като успя да пребори Атланта със 117:108 у дома. Срещата вървеше в другата посока до края на третата част, когато важните точки на Дюрант промениха хода й.

Той вкара 13 от серията от 20:4 за Бруклин в тези минути и също така още веднъж, за да увеличи аванса на своите на 16 точки в началото на последния период от мача. Освен това статистиката му се добави от 7 борби и 5 асистенции.

Джоуи Харис вкара шест тройки, а Джеймс Хардън добави 16 точки и 11 асистенции. Така Бруклин вече има пет победи от началото на сезона, като четири от тях са у дома и заемат 3-о място в Атлантическата дивизия.

За гостите от щата Джорджия ДЕ'Андре Хънтър също се отличи с шест тройки и общо 26 точки. Трей Йънг прибави 21, 10 асистенции и 9 борби, но една от причините за изоставането на Атланта в мача са именно неговите пропуски от средно разстояние.

Филаделфия се изравни на върха на Изток с отбора на Чикаго, след като ги победи в директния мач у дома си със 103:98. Така и двата отбора са с по 6 победи и 2 поражения.

Джоел Ембийд наниза 18 точки, взе 9 борби и подаде 7 завършващи паса в първия си мач след контузията. Сет Къри вкара 22 точки, но също така и реализира решаващия кош, с който 76-ърс дръпна накрая. Сенегалецът Жорж Нианг добави 18 точки за четвъртата поредна победа на тима си.

Филаделдия игра днес без Бен Симънс, който пропуска осем мача поради лични причини, както и контузените титуляри Тобаяс Харис и Дани Грийн.

За Чикаго ДеМар ДеРоузън изравни най-доброто си постижение през сезона, вкарвайки 37 точки, както и взе 10 борби. Зак ЛаВин добави 27.

На Запад Голдън Стейт се наложи със 114:92 над Шарлот Хорнетс и застигна Юта на върха в градацията. Голямата звезда на Уориърс Стеф Къри този път не беше в най-добрата си светлина и завърши мача с 15 точки, вкарвайки 15 точки и само три тройки, както и подаде 9 асистенции и спечели 8 отскочили топки. Но в този момент на сцената излезе Джордан Пуул, който вкара рекордните в кариерата си 7 тройки, а също така завърши мача и с 31 точки.

Майл Бриджис завърши с 32 точки за Шарлът, като 21 от тях бяха реализирани преди почивката. Гордън Хейуълд приключи мача с 23 точки и 11 рибаунда.

В друг интересен мач от Западната конференция Далас измъкна драматична победа над Сан Антонио като гост със 109:108. Маверикс запазват лидерската си позиция в Тихоокеанската дивизия с 5/3, където е и Мемфис със същия баланс и победа 108:106 у дома над Денвър.

В Сан Антонио Джейлън Брънсън приключи мача за Далас с 31 точки и 10 борби, европейската им звезда Лука Дончич прибави 23 пункта и 12 отскочили топки. Тим Хардуей-джуниър също се включи както подобава в края на третата и в края на четвъртата част, завършвайки с 23 точки.

В Мемфис пък местните Гризлис успяха да надстрелят Никола Йокич, който приключи с 34 точки и 11 борби за гостите от Денвър Нъгетс. Срещата беше равна 102:102 три минути и половина преди края, като гостите от щата Колорадо дори дръпнаха с 2 точки след кош на Йокич, който получи подаване от страни от Уил Бартън. Но след това Джа Морант вкара кош, после и два наказателни удара, след като секунди по-рано пропусна други два. 0.1 секунди преди края изстрел на Йокич не успя и така Глизлис спечелиха със 108:106.

Джаръд Джаксън-джуниър вкара 22 точки, както и направи 3 блокади за успеха на домакините, Джа Морант добави 18, както и взе 6 борби.