Легендата на Далас Маверикс Дирк Новицки заяви, че настоящата звезда на тима Лука Дончич вече е много по-добър играч, отколкото той някога е бил.

Новицки и Дончич бяха избрани да бъдат на корицата на играта NBA 2k22.

"Ние имаме чудесна връзка помежду си. Тъжно е, че имах възможност да играя с него само една година. Той е специален талант. Толкова добре чете играта, а е само на 21-22 години. Той притежава невероятна цялостна игра, каквато аз не съм имал и в най-добрите си години", каза Новицки.

"За мен е чест, че мога да бъда край него. Той е добро хлапе, което иска да постига успехи. Забавляваме се, имаме отлични отношения и се чуваме често. Винаги съм насреща, когато той има някакъв въпрос или се нуждае от нещо. Опитвам се да му помагам", добави 43-годишният германец.

"За да стигна до там, докъдето бях, преди мен имаше други европейски играчи, които павираха пътя. Детлеф Шремпф беше мой идол. Същото важи за (Тони) Кукоч и (Дражан) Петрович. Ако аз мога да павирам път за тези млади момчета, които сега влизат в НБА, това би било много приятно. Надявам се, че съм вдъхновил младежи от Европа да работят здраво и да обичат баскетбола", завърши Новицки.