Гардът Дежонте Мъри вкара рекордните в кариерата си 44 точки при победата на Атланта Хоукс със 123:122 след продължение над Бостън Селтикс в единия от двата мача в Националната баскетболна асоциация тази нощ.

По този начин "ястребите" записаха втора поредна победа над Селтикс в рамките на броени дни и почти сигурно си ще намерят място сред четирите тима в плей-ин турнира, определящ последните два участника в плейофите в Иточната конференция.

За разлика от успеха в Бостън преди три дни, когато Атланта навакса изоставане от 30 точки, сега мачът в щата Джорджия беше много по-равностоен и в нито един момент разликата не премина осем точки.

В продължението Мъри донесе победата на домакините с точен изстрел 0.1 секунди преди края. Седем секунди по-рано пък Джейлън Браун бе дал преднина на тима на Бостън, който вече си осигури първата позиция в Източната конференция.

В края на редовното време пък Атланта изравни с тройка на Богдан Богданович, а със сирената  Джейсън Тейтъм пропусна да донесе успеха на Бостън Селтикс.

Снимки: БТА / BTA
20 снимки

Богданович добави 24 точки за успеха на Хоукс, а Де'Андре Хънтър завърши с 21 точки.

За Бостън с 31 точки и 13 борби приключи Джейсън Тейтъм, докато Дерик Уайт вкара 22 точки.

В класирането Бостън е първи на Изток с 57 победи и 16 загуби, докато Атланта е на десето място с 34 победи и 39 загуби.