Девин Букър има усещането за нещо специално, когато играе в залата на Ню Орлиънс. Звездата на "Финикс Сънс" се представи отново отлично срещу "пеликанс" за победата отбора си със 124:111. Гардът вкара 52 точки и се присъедини към Уилт Чембърлейн като единствените играчи в историята на НБА, които имат три последователни мача с поне 50 точки срещу един съперник.

"Всеки път, когато те свържат заедно с Уилт, а това се е случвало няколко пъти в кариерата ми, знаеш, че си направил нещо специално", заяви Букър.

Повече от час след края на мача в понеделник нощта на Девин Букър все още не беше приключила. С повече от 40 приятели и роднини от родния град на Букър - Мос Пойнт, Мисисипи, който е на по-малко от два часа път с кола от Ню Орлиънс, Букър стоеше до основната линия в залата на Ню Орлиънс и се снимаше с всеки желаещ.

Букър завърши с 52 точки и в предишния мач на тези два отбора, който се игра на 19 януари в Ню Орлиънс. Когато „слънцата“ и „пеликаните“ се срещнаха през декември 2022 във Финикс, Букър реализира 58. По този начин звездата на Финикс има 162 точки в последните си три мача срещу Пеликанс, което е най-много за който и да е играч в серия от три мача срещу конкретен съперник през последните 50 сезона. Той надмина 158-те точки на Джеймс Хардън срещу Мемфис Гризлис през 2019.

Букър заяви, че "всъщност няма отговор" за успеваемостта си срещу Ню Орлиънс.

"Просто се чувствам така, сякаш играя по същия начин. Имам предвид, че съм роден наблизо. Имам много роднини, които присъстват на мача. Идвал съм тук като малък. Това е първата зала от НБА, в която съм ходил. Така че тук има някаква история", добави гардът.

Победата доближи Финикс на един мач от Ню Орлиънс в класирането, като и двата отбора се борят да избегнат предварителните мачове преди плейофите. „Пеликаните“ са шести в Западната Конференция, а „слънцата“ са на един мач след тях. Двата отбора се срещат отново в неделя в Аризона. На Финикс предстоят четири домакинства срещу Кавалиърс, Тимбъруулвс, Пеликанс и Клипърс, преди да завършат сезона с мачове навън срещу Клипърс, Кингс и Тимбъруулвс. Това остава най-трудната програма в лигата.