Детройт Пистънс разгроми с 136:106 Филаделфия в среща от Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада, играна в "Уелс Фарго Сентър".

Гостите от Пистънс започнаха слабо, но след безупречна стрелба успяха да вземат всяка една четвърт и да си осигурят лесна победа. След първите 36 минути „буталата“ имаха актив от 109 точки – нещо, което не бяха правили от далечната 1984 година, а 3:09 минути преди финалната сирена успяха да подобрят отборното постижение за най-много отбелязани точки в една среща. Предишното такова бе от 125 пункта.

Филаделфия бяха без основни състезатели. Джоел Ембийд е трайно контузен и няма да може да вземе участие до края на сезона, а два часа преди началото на срещата се разбра, че и Джалил Окафор има проблеми и също пропусна двубоя. Избраният под №1 в драфта от 2016 година Бен Симънс пък получи травма още преди старта на сезона за Филаделфия.

Детройт записаха чудесен процент стрелба – 56.8 %, а най-резултатен за тях бе Кентавиус Колдуел-Поуп с 26 точки, а общо четирима баскетболисти от Пистънс успяха да преминат границата от 20. Освен Поуп това го направиха Маркъс Морис с 22, Реджи Джаксън с 21 и Тобиас Харис с 20.

В отсътствието на ключови състезатели най-добри за Филаделфия бяха Ник Стаускас с 24 и Дарио Сарич с 19 точки, 6 борби и 8 асистенции.