С тройка на Гари Харис с финалната сирена Денвър Нъгетс победи като домакин Оклахома Сити Тъндър със 127:124 в един от най-качествените мачове в НБА от началото на сезона.

Домакините от Денвър имаха преднина от 20 точки в средата на третата четвърт, но водени от Пол Джордж и Ръсел Уестбрук гостите стигнаха до изравняване в последната минута на редовното време.

Но 1.4 секунди преди края на редовното време домакините получиха правото да внесат топката от страничната линия след таймаут, а Никола Йокич подаде към непокрития Харис, който стреля от тройката и донесе победата на Денвър.

Най-резултатен за "Златните буци" с 33 точки бе Джамал Мъри. Никола Йокич завърши с "трипъл-дабъл" от 29 точки, 13 борби и 14 асистенции, докато Харис добави още 25 точки.

За Оклахома Пол Джордж реализира 43 точки, докато Ръсел Уестбрук завърши с 20 точки, 21 асистенции и 9 борби.

Блейк Грифин отбеляза 24 точки и взе 10 борби при дебюта си за Детройт Пистънс, а "Буталата" се наложиха със 104:102 над гостуващия Мемфис Гризлис. Ключова за изхода на мача се оказа тройката на Антъни Толивър по-малко от две минути преди, която даде аванс на Детройт от 101:100.

До края двата тима си размениха серия от точно изпълнени наказателни удара, за да бъде оформен крайният резултат. Реджи Бълок добави 15 точки за Детройт, а с 14 точки и 15 борби завърши центърът Андре Дръмънд. За Мемфис най-полезен с 19 точки и 14 борби бе испанецът Марк Гасол.

Джеймс Хардън отбеляза 28 точки, към които добави и 11 асистенции за победата на Хюстън със 102:91 над Сан Антонио в тексаското дерби. Швейцарецът Клинт Капела прибави 14 точки и 13 борби за успеха на "ракетите", които остават твърдо на второто място в Западната конференция.

За Сан Антонио Дани Грийн завърши с 22 точки, а с 16 остана ЛаМаркъс Олдридж. /БТА