Ръководството на Бруклин Нетс няма намерение да се разделя с гарда Джеймс Хардън преди затварянето на трансферния прозорец в НБА през февруари, съобщи „ESPN“.

32-годишният Хардън е свободен агент в края на сезона и в лигата не е тайна, че той иска да напусне тима, тъй като не е доволен от живота в Бруклин. Плеймейкърът беше привлечен от "мрежите" преди година от тима на Хюстън Рокетс, но очакванията да се формира трио с Кайри Ървинг и Кевин Дюрант, което да доминира, не се оправдават поне на този етап заради честите контузии на някой от тримата, както и заради отказа на Ървинг да се ваксинира, заради което той няма право да играе в домакинските мачове на тима.

Въпреки проблемите собственикът на Нетс Джо Цай и генералният мениджър Шон Маркс искат да дадат втори шанс на триото да се бори за титлата. През миналия сезон Бруклин отпадна от евентуалния шампион Милуоки Бъкс в седем мача в полуфиналите в Източната конференция. В тази серия Хардън игра с контузия, а заради травма Ървинг въобще не успя да вземе участие в решителните мачове.

Не е тайна обаче, че съперникът на Бруклин в Атлантическата дивизия - Филаделфия 76ърс има много сериозен интерес към Хардън. Сиксърс са готови да дадат плеймейкъра Бен Симънс в замяна, тъй от началото на сезона австралиецът бойкотира тима и отказва да играе, въпреки че е в отлична физическа форма.

Нетс обаче не са заинтригувани от подобна сделка и е практически невъзможно тя да се случи преди затварянето на трансферния прозорец на 10 февруари.

Ако Хардън все пак реши да подпише нов договор с Бруклин, той може да парафира 4-годишен договор на обща стойност 223 милиона долара, като в последната година от него той ще може да получи 61,7 милиона долара и да стане първият играч в историята на НБА, чиято годишна заплата прехвърля 60 милиона.

През настоящия сезон Хардън има респектиращите показатели от 23 точки, 10 асистенции и 8 борби средно на мач.