Плеймейкърът на Бруклин Нетс Кайри Ървинг вероятно ще напусне тима през лятото, информира изданието Thе Athletic. 

30-годишният Ървинг и ръководството на тима от Националната баскетболна асоциация са в задънена улица относно новия контракт на гарда и по всяка вероятност той ще стане свободен агент. 

До 29 юни Ървинг може да реши дали да активира последната година от договора си с Бруклин, която би му донесла 36,5 милиона долара, или да опита да получи по-изгодно предложение от друг тим в лигата.

Седемкратният участник в "Мача на звездите" се надяваше да получи предложение за дългосрочна сделка от Бруклин, но "мрежите" не са готови да се обвържат за дълъг период с играч, който взе участие в едва 29 мача през миналия сезон заради отказа си да се ваксинира. В предходните два сезона плеймейкърът също изигра минимален брой срещи - съответно 20 през сезон 2019/20 и 54 през сезон 2020/21.

През април Ървинг заяви, че няма планове да напуска Бруклин, но при създалата се ситуация интерес към него няма да липсва. Според медиите в САЩ съставите на Ню Йорк Никс, Лос Анджелис Лейкърс и Лос Анджелис Клипърс са готови да го привлекат, въпреки проблемните му отношения с ръководството на "мрежите".