Кайри Ървинг бе отстранен безсрочно, но най-малко за пет мача от Бруклин Нетс, след като звездата от НБА отказа да се извини за публично одобрение на книга и филм, разпространяващи антисемитизъм. 

Ървинг говори пред медиите в САЩ за първи път от събота насам, когато публикува в социалните мрежи спорното мнение. То бе заклеймено от десетки хиляди, включително от собственика на отбора Джо Цай и комисионера Адам Силвър. В сряда Ървинг и Нетс дариха по 500 хиляди долара на организации, борещи се с дискриминацията.

"В последните дни опитахме многократно да говорим с Кайри Ървинг и да опитаме да разберем думите и действията му около публикацията за този филм, който съдържа притеснително количество антисемитизъм и омраза", пишат Нетс.

"Днес той получи шанс да се извини и сме шокирани, че не го използва, че не отрече публично да има антисемитски убеждения и че не осъзнава вредата от случилото се.

"За нас е наистина притеснително, че той имаше възможност да изясни ситуацията, но не го направи. Тези действия не отговарят на ценностите на нашата организация и смятаме, че поведението му е вредно за екипа. В следствие на това, ние смятаме, че той не бива да бъде свързван с Бруклин Нетс на този етап".

Ървинг каза, че ще поеме последствията за публичното мнение, което вече е изтрито от социалните мрежи.