Ел Ей Лейкърс отмени тренировъчна сесия във вторник, след като Тейлън Хортън-Тъкър тества положително за коронавирус, а седем играчи на Бруклин Нетс попаднаха в коронавирусните протоколи на НБА.

Ден след като от Лигата отложиха мачове за първи път този сезон поради вируса, продължават да се появяват нови и нови случаи на заразени. Лейкърс отмениха последната си тренировка малко преди да трябва да отпътуват за Далас. Вместо това, играчите на „езерняците“ трябваше да се подложат на два теста за коронавирус и да придобият отрицателен резултат преди да отпътуват за Тексас, съобщи ESPN. Междувременно, Хортън-Тъкър ще трябва да се изолира за десет дни или да предостави два негативни теста в рамките на 24 часа, за да се завърне на паркета.

В друг отбор, Бруклин бе редуциран до минимум осем налични играчи за домакинството си на Торонто Раптърс във вторник вечер, като седем баскетболисти са в коронавирусните протоколи. Списъкът включва и Джеймс Хардън, който отпадна от сметките за мача с Раптърс в последния момент заедно с Брус Браун, след като „мрежите“ потвърдиха по-рано през деня, че титулярите ЛаМаркъс Олдридж и ДеАндре Бембри ще пропуснат срещата. Джевон Картър и Джеймс Джонсън също бяха добавени към коронавирусния списък, присъединявайки се към Пол Милсап, който влезе в протоколите в понеделник. „Това е малшанс за нас. Хубавото е, че повечето са асимптоматични, но ще се изисква период от време, за да тестват негативно и отново да разчитаме на пълния си състав“, заяви треньорът на Нетс Стив Неш преди мача с Торонто.

В понеделник НБА обяви, че мачът на Чикаго Булс с Детройт Пистънс във вторник и срещата на „биковете“ с Раптърс са отложени заради случаите на коронавирус в състава на Булс. 10 играчи на тима в момента не са на разположение след влизането в протоколите, заедно с „допълнителни членове на щаба“. За първи път мачове бяха отложени през настоящата кампания. 31 двубоя бяха отложени по време на изминалия сезон.