Джейлън Браун похвали своя Бостън Селтикс за отборното представяне при победата над Маями със 110:97 в петия мач от финалната серия в Източната конференция на Националната баскетболна асоциация (НБА) на САЩ и Канада.

Бостън намали на 2:3 победи изоставането си в серията, в която се играе до четири успеха. Сега Селтикс ще се опита да изравни резултата в събота в Маями. Ако стигнат до обрат, Бостън ще се превърне в първият тим в историята на НБА, който печели серия след като е изоставал с 0:3.

Браун, който допринесе за успеха с 21 точки, заяви, че отборът е бил опрян до стената след първите три мача. „Очевидно не си представяхме да попаднем в подобна ситуация, но след като се сблъскахме с реалността, се видя от какво е направен отборът. Нямаше как да стане по-зле от 0:3, но ние не гледахме назад и не тръгнахме в различни посоки. Останахме заедно“, коментира баскетболистът.

Само три тима са довеждали серия до седми мач след като са губели първите три срещи, като последният бе Портланд през 2003-а.

„По някакви причини дори миналата година изглеждаше, че сами си правим нещата трудни. Но характерът на един човек, на един отбор се вижда, когато не всичко върви добре“, добави Джейсън Тейтъм, който също вкара 21 точки.

„Показахме колко силно искаме успеха, отдадени сме и вярваме в съотборниците си“, каза още той.

Джейлън Браун няма илюзии, че шестият двубой срещу Маями ще бъде лесен. „Тези момчета могат да играят много по-добре и ще излязат изключително агресивни. Ние ще бъдем готови да поемем удара им“, обясни Браун./БТА