Топреализаторът на Хюстън Рокетс Джеймс Хардън изигра поредния си силен мач от редовния сезон в НБА при успеха със 115:104 навън срещу Бостън Селтикс. Победата можеше да дойде много по-лесно предвид факта, че в даден етап от срещата гостите имаха преднина от почти 30 точки.

29-годишният Хардън завърши срещата с изключителните 42 точки, като пропусна финалните 2-3 минути, след като изгоря с 6 фаула. Въпреки това приносът му беше неоспорим, както и страхотните изяви на Пи Джей Тъкър и Нене, хванали важни борби в нападение в интригуващия финал.

„Келтите” от своя страна записаха 6-а загуба в последните си 7 мача, като присъствието на завърналия се след контузия Кайри Ървинг не се усети. Бившата звезда на Кливланд завърши като най-резултатния за своя тим с 24 точки, но не беше основната фигура към края на мача, когато домакините започнаха да скъсяват голямото си изоставане.

Хюстън беше безупречен в първите две четвъртини, успявайки да се оттегли на полувреме с аванс от 65:43. В третата част гостите отговориха повече от достойно при надстрелването и съхраниха непокътнат своя аванс. 

Финалната част беляза сериозно сгромолясване в атакуващ план за ракетите, докато фигури като Джейсън Тейтъм, Джейлън Браун и Маркъс Смарт се разиграха. Преднината на Хюстън методично беше скъсявана и публиката в „Ти Ди Гардън” започна да се ентусиазира.

Във финалните 4-5 минути обаче дойдоха и ключовите борби в нападение на Тъкър и Нене, които спечелиха още време за Хюстън и ограничиха последиците от влошилата се стрелба. Една от тези борби беше придружена и с ефектна тройка на Хардън през двама съперникови играчи, което беше сериозен удар по амбициите на „келтите”.

Секунди по-късно Тъкър открадна топката в ключов момент, а после беше и фаулиран, което сложи край на надеждите за домакините.

С 38 победи и 25 загуби Хюстън остава на 5-о място на Запад. Бостън заема същата позиция на Изток с 38 победи и едно поражение повече.