Шампионите от Голдън Стейт допуснаха първа домакинска загуба от повече от 14 месеца насам, след като отстъпиха със 106:109 срещу гостуващия Бостън в мач от редовния сезон на Националната баскетболна лига на САЩ и Канада (НБА). Селтикс спряха серията на Уориърс на 54 мача, 36 от които бяха спечелени в "Оракъл сентър" през този сезон.

Стеф Къри пропусна да вкара изравнителен кош от тройката 5.3 секунди преди финалната сирена и завърши с 29 точки за отбора на Голдън Стейт, който трябва да спечели пет от последните си шест срещи, за да подобри рекорда по победи на Чикаго Булс. Миналогодишният най-полезен играч в лигата не успя да се разпише в решителната стрелба, въпреки че до момента беше вкарал осем от 14 тройки, а борбата беше уловена от Харисън Барнс за край на срещата.

Айсая Томас вкара победния кош в полза на Селтикс, след като беше точен 8.3 секунди преди финалната сирена и увеличи преднината на своя тим от една до три точки. С това той не само увеличи личния си актив на 22 точки, а и предизвика далечния изстрел на Къри.

Леброн Джеймс отбеляза 29 точки за Кливланд при победата със 110:108 над Атланта, с което Кралят задмина още един член на Залата на славата в листата на най-добрите реализатори на НБА. Той вече е 11-и в подреждането с 26711 точки, което е с една повече от Оскар Робъртсън.

Загубата свлече Атланта до трето място в Югоизточната дивизия и до пето в Източната конференция. Шарлът изпревари Хоукс с успех със 100:91 над Филаделфия, след като Кемба Уолкър отбеляза 27 точки и спечели 11 борби. Хорнетс са с баланс от 44:31 и са само на един успех от спечелване на квота за плейофите.

И докато лидерите в Югоизточната дивизия Маями, Шарлът и Атланта са сигурни за плейофите, това все още не важи за третия в Югозападната дивизия - Далас. Маверикс надвиха с 98:89 Детройт и поведоха с една победа срещу деветия на запад Хюстън, а в събота играят срещу друг кандидат за плейофите - деветият на изток Чикаго./БТА


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS