Баскетболистите на Бостън Селтикс дадоха сериозна заявка, че ще оспорват до последно лидерската позиция на Кливланд Кавалиърс в Източната конференция в НБА. Те съсипаха от бой Чикаго Булс в дербито на неделната вечер със 100:80. 

Ако обаче не беше отпускането им на края, "Биковете" можеха да изядат и доста по-голям пердах. Те, от своя страна, бяха ужасяващи в нападение и особено през първата четвърт бяха неузнаваемо слаби. 

Затова и в първите 12 минути записаха антирекорда си за най-малко отбелязани точки в една четвърт, завършвайки едва с 9. Те не можаха да реализират кош през цялата първа половина на частта и допуснаха изоставане от 0:13. 

В крайна сметка тази преднина на Селтикс се запази и при 22:9 дойде краят на кошмарната първа част за гостите. Но играта им не се промени много през втората. Те продължиха да инкасират точка след точка, а на моменти авансът на Бостън достигна 25 точки. 

Все пак, водени от Айзея Томас, домакините се задоволиха "само" с 20 точки аванс на почивката - 46:26. И продължиха саморазправата си със съперника и след голямото прекъсване. 

В третата четвърт дойде и преднината им от 29 точки при 67:38, но след това малко понамалиха оборотите и позволиха на съперника да се доближи на 19 в края ѝ. В нито един момент от този мач обаче не си личеше да има дори и минимален процент шанс Бостън да изпусне водачеството си. 

В последната част на двубоя отново авансът на Селтикс достигна 29 точки, а в края домакините просто се забавляваха и чакаха само да стигнат трицифрен брой точки. Сториха го и в крайна сметка надделяха със 100:80 за 42-та си победа през сезона. 

Айзея Томас с 22 точки беше най-резултатен в мача, а Джей Краудър с 10 борби овладя най-много отскочили топки, като и двамата имаха съществен принос за успеха на Бостън. Робин Лопес и Дензъл Валънтайн с по 13 точки бяха най-резултатни за Чикаго, но играта на целия отбор беше под всякаква критика.